Eurázsia felemelkedése – Call for Papers

A Budapesti Corvinus Egyetem Eurázsia Központja a Magyar Nemzeti Bank támogatásával útjára indítja a negyedévenként megjelenő új tudományos folyóiratát az Eurasia Review-t, melynek az első különszáma Eurázsia felemelkedésére koncentráló tanulmánykötet.

A tanulmánykötetben megjelenő írások szerzőinek 30.000 Ft szerzői díjat ajánl honoráriumként az Eurázsia Központ.

A publikációkat a következő témákban várjuk:

  • GEOPOLITIKA A koronavírus járvány közepette Eurázsiában jelentős geopolitikai átalakulás megy végbe, amely számos lehetőséget és kihívást rejt magában. Figyelembe véve a jelenlegi globális trendeket Eurázsia összeköttetéseinek javítása megfelelő megoldást jelenthet a felmerülő problémákra.
  • INFRASTRUKTÚRA, KONNEKTIVITÁS, KULTÚRA Azon túl, hogy Kína Övezet és út kezdeményezése a Kelet és Nyugat közötti legfontosabb közlekedési útvonal, Eurázsia a legfőbb kereskedelmi, szállítási és kulturális folyosók találkozásait is magában foglalja.
  • GAZDASÁG A Covid-19 után a geopolitikai döntéshozatali folyamatok nagy mértékben fogják meghatározni Eurázsia gazdasági kapcsolatait, elősegítve a korábbiaknál is kiterjedtebb és gyümölcsözőbb együttműködés megteremtését.
  • MULTILATERÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS A globális válságból való kilábalás a járványt követően szükségessé teszi a szoros nemzetközi együttműködést, ezért a multilaterális intézmények várhatóan kulcsszerephez jutnak a gazdaság újranyitását és a fenntartható fejlődést célzó stratégiák kidolgozásában, végrehajtásában mivel legfőbb rendeltetésük, hogy megfelelő iránymutatással szolgáljanak az élet minden területén a gazdaságot, a társadalmat és a kormányzást is beleértve.
  • PÉNZÜGYEK A tapasztalható változások és a fejlődés egyúttal a közgazdasági gondolkodás megújítását is szükségessé teszik, amelynek során nem csupán a növekedés, de a fenntarthatóság is központi szerepet kap. Számításba véve a nemzetközi környezet ingatagságát, az eurázsiai gazdaságok produktivitásának növelése kulcsszerephez jut a kiszámítható növekedés és a partnerségek kiteljesedésének biztosítása érdekében transzkontinentális szinten. A 2008-as pénzügyi válságot követően a pénzügyi rendszerben a digitális és FinTech iparágak előretörésének lehettünk tanúi, amelyek megváltoztathatják a hagyományos bankrendszert és a kifizetések rendszerét, a járvány pedig még inkább felgyorsíthatja a folyamatot.
  • OKTATÁSI ÉS TECHNOLÓGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉS Az előttünk álló időszakra készülve számos tényezőt kell figyelembe vennünk: az oktatás megnövekedett jelentőségét; a csúcstechnológiákat, mint a mesterséges intelligencia és a robotika; a társadalmi befogadás és a jólét előmozdítását, a környezet és a természeti erőforrások megőrzését – csupán a legfontosabbakat említve. Ma a sokat emlegetett Egészségügyi selyemút a világon az egyik legfontosabb csatornája az egészségügyi és technológiai együttműködésnek.

A teljes felhívás itt érhető el: Eurasia Center Call for Papers

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: