Site icon Eurasia Center

Magyar országimázs építés a Kínai Népköztársaságban

Szerző: Horváth Levente (2018). Magyar országimázs építés a Kínai Népköztársaságban. In: Generációk a Turizmusban Tanulmánykötet (szerk. Dr. Csapó János, Dr. Gerdesics Viktória, Dr. Törőcsik Mária). Pécs, PTE, 2018. – https://ktk.pte.hu/sites/ktk.pte.hu/files/uploads/ntk/turizmusmarketing_tanulmanykotet_2018.pdf

Ma már Kína a világ legnagyobb turizmust generáló régiója. A Kínai Népköztársaság Turisztikai Hivatalának adatai alapján 2016-ban már több, mint 122 millió kínai turista utazott szerte a világba, amelynek köszönhetően 4 éve Kína a világ legnagyobb turisztikai küldő piaca. A kínai belföldi- és kiutazó turizmus folyamatos, dinamikus fejlődésben van, amely kihat a világturizmusra.

A világ országai, így az európai nemzetek különböző marketingstratégiát építenek fel, hogy minél több kínai utazó válassza a saját városaikat, mint úti célpontot. A nyugat európai államok mára már kedvelt desztinációi lettek a kínai kiutazó turizmusnak, de Kelet-Közép-Európába is egyre több a kínai látogató. Térségünkben is nagy verseny zajlik a legnagyobb vásárlóerőt jelentő kínai turisták megnyeréséért. Bár a Magyarországra érkező kínai utazók száma az elmúlt években dinamikusan növekvő tendenciát mutat, Csehország adataihoz képest elmaradás figyelhető meg hazánkban.

A tanulmány során különböző turisztikai ágazatok tekintetében vizsgálom meg, hogy a kínai célcsoportok hogyan érhetők el, továbbá az elemzések alapján javaslatot teszek Magyarország kínai piacon való megjelenésének marketingstratégiájára, különösen 10 évnyi kínai tartózkodásom alapján.

Exit mobile version