Site icon Eurasia Center

Újabb sikeres évet zárt az Eurázsia Szemle tudományos folyóirat

Az Eurázsia Szemle tudományos folyóirat sikeresen zárta II. évfolyamát is. A 2022-es évben a negyedévente megjelenő számokban az eurázsiai régió legnevesebb szakértőitől olvashatnak izgalmas tanulmányokat, amelyek a III. Eurázsia Hajnala konferencián kerültek bemutatásra. Emellett ugyancsak az idei évben az eurázsiai régiói legismertebb professzorai és az ázsiai országokba akkreditált korábbi és jelenlegi nagykövetek – akik a régiók kiemelkedő szakértői – csatlakoztak az Eurázsia Szemle szerkesztőbizottságához.

Az Eurázsia Központ 2021-ben kérte fel az eurázsiai régiók neves szakértőit és indította útjára az Eurázsia Szemle tudományos folyóiratot. 2022 decemberében pedig már a II. évfolyam 4. számának megjelenését ünnepelte a folyóirat, amit a hagyománynak megfelelően, az Eurázsia Hajnala konferencián mutattak be.

2022 májusában a „Kína és Távol-Kelet” régióval foglalkozó 1. szám került bemutatásra, a decemberi III. Eurázsia Hajnala konferencián pedig „Délkelet-Ázsia” (2. szám), „India és Dél-Ázsia” (3. szám) és „Iszlám és Közel-Kelet” (4. szám) debütált a rovatvezetők bemutatásával.

Az Eurázsia Szemle tudományos folyóirat sikerességét mutatja az is, hogy az eurázsiai régiót kutató neves szakértők, köztük volt és jelenlegi nagykövetek is csatlakoztak a tudományos folyóirathoz, ezzel az Eurázsia Szemle szerkesztőbizottsága immáron 27 főre bővült.

2022 decemberében az Eurázsia Központban tartották a Szerkesztőbizottság évzáró ülését, amelyen a bizottság tagjai elfogadták az Eurázsia magazin szerkesztőségének felkérését, és a magazint is támogatni fogják szakmai javaslatokkal és észrevételekkel.

Az ülés keretében az Eurázsia Szemle III. évfolyama számainak tematikáit is megbeszélték, amelyek az eurázsiai régiók energetikai, innovációs és technológiai, külgazdasági és pénzügyi témáit fogják érinteni. Örömmel várjuk minden kutató és szakértő tanulmányát a témákhoz kapcsolódóan!

Addig is a Szerkesztőbizottság nevében áldott ünnepeket és békés, új esztendőt kívánunk!

Főszerkesztő:
Főszerkesztő-helyettesek:
Felelős szerkesztő:
Rovatvezetők:
Szerkesztőbizottság:
Exit mobile version