Absztraktfüzetek

IV. Eurázsia Hajnala konferencia május 12.

Az Eurázsia Központ negyedik alkalommal rendezte meg az Eurázsia Hajnala című konferenciáját, ezúttal a Szegedi Tudományegyetemmel közösen, amelyen neves szakértők tartottak előadásokat a legjelentősebb geopolitikai és gazdaságot érintő kérdésekről. Az eseményt 2023. május 12-én, a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában tartották.

A konferencia előadásához kapcsolódó absztraktfüzet itt érhető el:

III. Eurázsia Hajnala konferencia december 9.

A Neumann János Egyetem Eurázsia Központjának szervezésében harmadik alkalommal került megrendezésre az Eurázsia Hajnala konferencia, amelynek keretében a több mint 100 fős közönség előtt mutatták be a Központ Eurázsia Szemle című tudományos folyóiratának II. évfolyamának 2., 3. és 4. számát, továbbá az Eurázsia magazin I. évfolyamának záró számát. A plenáris megnyitót követően a nagy számú jelentkezésnek köszönhetően 6 szekcióban tartottak előadást magyar és nemzetközi előadók Eurázsia különböző régiói kapcsán.

A konferencia előadásához kapcsolódó absztraktfüzet itt érhető el:

II. Eurázsia Hajnala konferencia május 6.

2022. május 6-án a Neumann János Egyetem Eurázsia Központja második alkalommal tartotta meg „Eurázsia Hajnala” című konferenciáját, amelynek keretében a plenáris ülésen az eurázsiai régió neves szakemberei, mint Dr. habil. Salát Gergely neves Kína-szakértő, Hidasi Judit professor emerita, Dr. P. Szabó Sándor, az NKE tanszékvezetője tartottak előadást. A plenáris ülést követően angol és magyar nyelvű szekciókban mutathatták be MA és Ph.D. hallgatók kutatási eredményeiket.

A konferencia előadásához kapcsolódó absztraktfüzet itt érhető el:

Eurázsia Hajnala PhD, MA konferencia december 3.

2021. december 3-án zajlott le az Eurázsia Központ első PhD, MA konferenciája, ahol 14 felkészült előadó vállalta az általa kutatott téma bemutatását. A konferencián elhangzott színvonalas előadások szerteágazó témák mentén: gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi, külpolitikai és biztonsági aspektusból, továbbá a nyersanyagellátás szempontjából is tárgyalták az eurázsiai térség felemelkedését.

A konferencia előadásaihoz kapcsolódó absztraktfüzet itt érhető el:

%d bloggers like this: