Szakáli Máté

Szakáli Máté felsőoktatási tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán végezte. Az Egyetem nemzetközi tanulmányok szakján szerzett kitüntetéses alapdiplomát 2011-ben, majd kitüntetéses mesterdiplomát 2014-ben. 2012-ben elnyerte a Nemzetközi Tanulmányok Tanszék kiválósági ösztöndíját. Mester szintű tanulmányai keretében a krakkói Jagelló Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Karán folytatott tanulmányokat a délkelet-ázsiai biztonságpolitika, regionalizmus és gazdaság témaköreiben. Ösztöndíjasként 2016-2017-ben a yogyakartai Gadjah Mada Egyetemen végzett társadalomtudományi kutatómunkát.

2015 óta a Külügyi és Külgazdasági intézet külső munkatársa. 2015 és 2021 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának tudományos segédmunkatársa, jelenleg külső munkatársa. 2022 novemberétől a Neumann János Egyetem Eurázsia Központjának ügyvivő szakértője és Délkelet-Ázsia-kutatója.

Hazai és külföldi rendezésű konferenciák rendszeres résztvevője. Kutatási területe az indonéz külpolitika, a délkelet-ázsiai régió országainak nemzetközi kapcsolatai, valamint a térségbeli regionalizmus és integráció.

%d bloggers like this: