Szingapúr

ÁllamformaKöztársaság
Terület728,3 km2
Népesség 5850342 fő (2020)
Népsűrűség8358 fő/km2
GDP372,063 milliárd USD (2019)
FővárosSzingapúr
Nyelvekangol, maláj, tamil, kínai
Függetlenség 1965.08.07
Legnagyobb városokSzingapúr
Magyar nagykövetségek elérhetőségehttps://szingapur.mfa.gov.hu/
Szingapúrral kapcsolatos cikkeink:

Diplomáciai találkozók a világrendről alkotott ellentétes elképzelések tükrében

2022. március 30-31. között Kína harmadik alkalommal rendezte meg az Afganisztánnal határos országok külügyminisztereinek találkozóját az Anhui tartományban található Tunxi-ban. Azon túl, hogy a tálibok képviselői is részt vettek a találkozón,Continue reading “Diplomáciai találkozók a világrendről alkotott ellentétes elképzelések tükrében”

Eurázsia Központ Elemzések 2022/2. – A szingapúri gazdaság 2021-ben – hamvaiból feltámadva?

A szingapúri gazdaságnak van néhány jellegzetessége, amelyek szembeötlők: a gazdaság mérete, az üzleti szolgáltatásokra való fókusz és a sajátos árfolyam-rendszer. Mindezek miatt érdekes kérdés, hogy a gazdaság hogyan reagált a Covid-19Continue reading “Eurázsia Központ Elemzések 2022/2. – A szingapúri gazdaság 2021-ben – hamvaiból feltámadva?”

Szingapúr, a fenntartható városok ázsiai mintapéldája

Szingapúr évről-évre előkelő helyezést produkál azokon a ranglistákon, amelyek az egyes államok és városok fenntarthatóságát vizsgálják, ami bizonyítja, hogy a városállamban, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban nem csupán tervek születnek, de aContinue reading “Szingapúr, a fenntartható városok ázsiai mintapéldája”

Szingapúr egyedülálló fejlődése és geopolitikai jelentősége

Szerző: Klemensits Péter Összefoglaló A Délkelet-Ázsiában geostratégiai értelemben meghatározó pozíciót betöltő Szingapúr városállama ma a világ egyik legfejlettebb országának számít, amely miniszterelnöke Lee Kuan Yew vezetése alatt 50 éven belül egyContinue reading “Szingapúr egyedülálló fejlődése és geopolitikai jelentősége”

Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 2. Szingapúr összefoglaló és videó

A Budapesti Corvinus Egyetem Eurázsia Központja által elindított „Nagyköveti teaszalon Eurázsiában” című előadássorozat második alkalommal megrendezésre kerülő eseményén az Eurázsia Központ igazgatója Horváth Levente Dr. Szerdahelyi Istvánnal, Magyarország Szingapúrba akkreditált rendkívüliContinue reading “Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 2. Szingapúr összefoglaló és videó”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

%d bloggers like this: