Új kutatóközponttal bővül a Corvinus!

Forrás: Unilife Felsőoktatási Portál

Az Eurázsia Központ elsődleges célja, hogy nemzetközi kutatásaival hozzájáruljon a térséggel kapcsolatos gazdasági és politikai döntések megalakulásához. A Corvinus új kutatóközpontja stratégiai fontosságú! Itt vannak a részletek!

A Corvinuson megalakult Eurázsia Központ amellett, hogy kutatásokat folytat a „szuperkontinens” aktuális kérdéseivel kapcsolatban, fórumot teremt a tudományos eredmények megosztására, véleménycserére, és részt vesz a nemzetközi tudományos életben is. A Budapesti Corvinus Egyetem új központja Kína mellett Oroszországra, Közép-Ázsiára és a szomszédos térségekre összpontosít. Célja, hogy az ezekkel a régiókkal kapcsolatos ismeretanyag a politikai-gazdasági döntésekbe is beépüljön, elmélyítve ezáltal Magyarország és az eurázsiai térség közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

Az új Eurázsia Központ feladatai és küldetései lesznek többek között:

  • együttműködések kialakítása más hazai és külföldi intézményekkel,
  • folyamatos tájékoztatás a világ legnépesebb és leggyorsabban fejlődő régiójának aktuális híreiről,
  • ismeretterjesztés,
  • könyvek mellett saját tudományos folyóiratot (Eurasian Review) és tanulmányok publikálása,
  • konferenciák, workshopok, webináriumok szervezése,
  • podcastok készítése a régiót kutató elismert szakemberekkel.

A Központ fókuszában a régió geopolitikai, gazdasági, társadalmi folyamatai állnak, különös tekintettel olyan integrációs törekvésekre, mint például Kína Övezet és út kezdeményezése. Kína „új selyemútként” is ismert projektjének célja, hogy az eurázsiai kereskedelmi infrastruktúra fejlesztésével lehetővé tegye a térség dinamikus gazdasági növekedését. A Központ a BCE és más felsőoktatási intézmények különböző oktatási programjaiban szerepet vállal a kutatói által, illetve eredményes együttműködések kialakítására törekszik más hazai és külföldi intézményekkel, például a Fudan Egyetemmel.

A BCE Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén, világszerte 300 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot. A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely nemzetközi akkreditációval rendelkezik (AMBA, EQUIS).

 

Leave a Reply

Discover more from Eurasia Center

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading