IV. Eurázsia Hajnala Konferencia

Az Eurázsia Központ negyedik alkalommal hirdeti meg PhD, MA konferenciáját „Eurázsia hajnala” címmel, amelyre örömmel meghívja azokat a PhD, MA és BA hallgatókat, akiknek kutatási területe vagy érdeklődési köre kapcsolódik a konferencia témájához.

A konferencia további szervezői:

 • Szegedi Tudományegyetem;
 • Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet;
 • Magyar-Kínai Fiatalok Baráti Egyesülete.

Dátum: 2023. május 12.

Időpont: 10:00-15:00

Helyszín: Szeged, Szegedi Tudományegyetem

A konferencia nyelve: angol és magyar.

Absztraktok beküldésének határideje: 2023. április 23.

Előadóként történő regisztráció egy a témában készített kibővített kivonat (300 és 500 szó között) fenti határidőre történő beküldésével lehetséges.

A kibővített kivonatokat ISBN-számmal ellátott kötetben a konferenciát követően kiadjuk.

A hatalmas eurázsiai kontinens gazdasági és politikai felemelkedése az elmúlt évtized egyik leginkább vitatott és kutatott témája a nemzetközi kapcsolatok, geopolitika és geoökonómia területén. Mint ahogy ez gyakran megtörténik ezekkel a fogalmakkal, az Eurázsia koncepciót komplexen és sokféleképpen értelmezik, és maga a kulcsfogalom is sokszor akár elmosódottá, homályossá válhat, ahogy azt a társadalomtudósok megpróbálják az új valóságot értelmezni. Ugyanakkor minden új periódus az intézményi, politikai és gazdasági keretek megújulásával is jár, amely az elképzelések, koncepciók és célok újradefiniálását is jelenti.

Az Eurázsia Központ várja a térség felemelkedésének

 1. gazdasági,
 2. politikai,
 3. technológiai,
 4. pénzügyi és infrastrukturális kérdéseit elemző előadásokat.

A konferencián való előadás tartására az alábbi címre várjuk a regisztrációkat és az absztraktokat: eurasiacenter@uni-neumann.hu

A teljes felhívás innen tölthető le:

IV. Eurázsia Hajnala Konferencia” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy a május 12-i esemény konkrétan hol lesz megtartva? Szegedi Tudományegyetemet látok, de melyik épületben?
  Üdvözlettel: Nagy Enikő

  1. Tisztelt Nagy Enikő!

   Köszönjük kérdését és érdeklődését! A IV. Eurázsia Hajnala Konferencia a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épületében lesz megtartva, a Hivatlon belüli pontos helyszín jelenleg egyeztetés alatt áll. Azok, akik regisztráltak a konferenciára emailben kapnak értesítést a konferencia programjáról és pontos helyszínéről.

   Tisztelettel: Eurázsia Központ

Leave a Reply

%d bloggers like this: