Horváth Levente

Horváth Levente az Eurázsia Központ igazgatója.

Horváth Levente 2005 óta foglalkozik Kínával, először gimnazistaként töltött el egy évet Kínában, a Nanjing Jinling High School-ban, amelyről megjelent „A magyar sárkány” című könyve, majd 2007-ben kezdte meg felsőfokú tanulmányait a sanghaji Fudan Egyetemen, ahol turizmus menedzsment szakon rektori kitűntetéssel végzett. 2021-ben “summa cum laude” minősítéssel Ph.D fokozatot szerzett a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskoláján.

2022-ben megjelent “A kínai geopolitikai gondolkodás” című könyve a Pallas Athéné Books gondozásában.

2015 és 2017 között Magyarország sanghaji főkonzuljaként támogatta a magyar-kínai kapcsolatokat, ezután 2017-től a Magyar Nemzeti Bankban mint oktatási főosztályvezető, 2019-től elnöki főtanácsadóként dolgozott. 2021-ben Sanghaj város önkormányzata a külföldieknek járó egyik legmagasabb díjjal, a Magnólia-díjjal tüntette ki.

2015-től a Fudan Egyetem Alumni alelnöke, 2019-2020 között a Budapesti Corvinus Egyetemen az MNB-Corvinus International Executive Program vezetőjeként segítette a Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program létrejöttét és működését.

Fő kutatási témája Kína geopolitikai gondolkodásmódja, a magyar-kínai kapcsolatok, Kína „Egy övezet, egy út” kezdeményezése és a Kína-KKE 17+1 Együttműködés.

Horváth Levente írásai:

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

%d bloggers like this: