Új kutatóközponttal bővül a Budapesti Corvinus Egyetem

Forrás: Portfolio

Stratégiai fontosságú, új kutatóközponttal bővül a Budapesti Corvinus Egyetem. Az Eurázsia Központ elsődleges célja, hogy nemzetközi kutatásaival hozzájáruljon a térséggel kapcsolatos gazdasági és politikai döntések megalapozásához, együttműködéseket alakítson ki más hazai és külföldi intézményekkel, továbbá folyamatos tájékoztatást nyújtson a világ legnépesebb és leggyorsabban fejlődő régiójának aktuális híreiről.

A Corvinus Egyetemen megalakult Eurázsia Központ kutatásainak fókuszában a régió geopolitikai, gazdasági, társadalmi folyamatai állnak, különös tekintettel olyan integrációs törekvésekre, mint például Kína Övezet és út kezdeményezése. Kína “új selyemútként” is ismert projektjének célja, hogy az eurázsiai kereskedelmi infrastruktúra fejlesztésével lehetővé tegye a térség dinamikus gazdasági növekedését.

Napjainkban egy olyan világrendi átalakulásnak lehetünk szemtanúi, ahol a jelek szerint egy új, többközpontú vezetés van kialakulóban, ezzel egyidejűleg pedig Európa és Ázsia egysége új értelmet nyer, vagyis a 21. század lehet Eurázsia évszázada. Az Eurázsia Központ legfőbb küldetése éppen ezért ennek a térségnek a megfigyelése, kutatása, amivel nem csak a döntéshozók munkáját kívánjuk segíteni, hanem hiteles tájékoztatást szeretnénk adni a magyar lakosság számára az elénk táruló lehetőség jobb megértésére” – mondta Horváth Levente, az Eurázsia Központ igazgatója.

Az új központ kutatásokat folytat a térség aktuális kérdéseivel kapcsolatban, fórumot teremt a tudományos eredmények megosztására, véleménycserére, és kutatói révén részt vesz a nemzetközi tudományos életben is. Kína mellett Oroszországra, Közép-Ázsiára és a szomszédos térségekre összpontosít.

Leave a Reply

%d