Megalakult az Eurázsia Központ a Corvinuson

Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem

2021. február közepétől kezdi el működését a Budapesti Corvinus Egyetemen az Eurázsia Központ, amely az eurázsiai térség geopolitikai megközelítésű tudományos vizsgálatának magyarországi központja kíván lenni. A központ kutatásainak fókuszában a világ legnépesebb és leggyorsabban fejlődő régiójának geopolitikai, gazdasági, társadalmi folyamatai állnak, különös tekintettel az olyan integrációs törekvésekre, mint Kína Övezet és út kezdeményezése.

A Központ amellett, hogy kutatásokat folytat a területtel kapcsolatban, fórumot teremt a tudományos eredmények megosztására és a véleménycserére, egyúttal hozzájárul az eurázsiai térséggel kapcsolatos gazdasági és politikai döntések megalapozásához, részt vesz a nemzetközi tudományos életben. Összeköti a térség különböző részterületeivel foglalkozó szakembereket, támogatja az interdiszciplináris kutatásokat, egyben elősegíti a Kínával, Oroszországgal, Közép-Ázsiával és a szomszédos régiókkal kapcsolatos ismeretek terjesztését, ezzel is hozzájárulva hazánk és Közép-Kelet-Európa kapurégióvá válásához.

Az intézmény fontos törekvése, hogy a nemzetközi és hazai kutatások legfrissebb eredményei hazánkban is eljussanak a széles nyilvánossághoz, emelkedjék a térséggel kapcsolatos általános tudásszint, az ismeretanyag pedig beépüljön a politikai-gazdasági döntésekbe. Tevékenységével az Eurázsia Központ az érintett tudományágak fejlődéséhez is hozzájárul, miközben a gyakorlatban is hasznosítható ismeretekkel gazdagítja tudásunkat, elősegítve Magyarország és az eurázsiai térség közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok elmélyülését.

Az Eurázsia Központot Horváth Levente igazgató vezeti. A Központtal kapcsolatos további információkat a Corvinus Egyetem Corvinus Institute for Advanced Studies oldalán találhatnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: