Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 3. Mongólia

Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 3. Mongólia – Dr. Obrusánszky Borbála Magyarország mongóliai nagykövete

Az Eurázsia Központ új előadássorozatot indít „Nagyköveti teaszalon Eurázsiában” címmel, melynek célja, hogy a magyar hallgatóság jobban megismerje az eurázsiai országokat, azok kapcsolatait Magyarországgal. Mindezekről a leghitelesebb és legszakmaibb forrásoktól, Magyarországnak az adott országban akkreditált nagyköveteitől hallhatunk előadást.

A sorozat harmadik vendége Dr. Obrusánszky Borbála, Magyarország ulánbátori nagykövete lesz, akivel egy virtuális teázás keretében a mongóliai gazdaságról, a mongol-magyar kapcsolatok alakulásáról, valamint Mongólia eurázsiai szerepéről fogunk beszélgetni.

Obrusánszky Borbála 1997-ben szerzett diplomát az ELTE BTK történelem és mongol szakán. Ezt követően Mongóliában, a Mongol Nemzeti Egyetemen végezte posztgraduális tanulmányait, 2000-ben védte meg doktori disszertációját. 2000 óta több expedíción vett részt Mongóliában, Belső-Mongóliában és Ázsia más vidékein. A 2009-ben alapított Journal of Eurasian Studies főszerkesztő-helyettese. 2020-tól Magyarország ulánbátori nagykövete.

Az adást 2021. május 17-én 10 órakor tesszük közzé Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/eurazsiakozpont, valamint honlapunkon: https://eurasiacenter.hu/.

Facebook esemény: https://fb.me/e/OxK9vPGP

Tartson velünk Ön is és teázzunk együtt Eurázsiában egy nagykövet társaságában!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: