Magyar országimázs építés a Kínai Népköztársaságban

Szerző: Horváth Levente (2018). Magyar országimázs építés a Kínai Népköztársaságban. In: Generációk a Turizmusban Tanulmánykötet (szerk. Dr. Csapó János, Dr. Gerdesics Viktória, Dr. Törőcsik Mária). Pécs, PTE, 2018. – https://ktk.pte.hu/sites/ktk.pte.hu/files/uploads/ntk/turizmusmarketing_tanulmanykotet_2018.pdf

Ma már Kína a világ legnagyobb turizmust generáló régiója. A Kínai Népköztársaság Turisztikai Hivatalának adatai alapján 2016-ban már több, mint 122 millió kínai turista utazott szerte a világba, amelynek köszönhetően 4 éve Kína a világ legnagyobb turisztikai küldő piaca. A kínai belföldi- és kiutazó turizmus folyamatos, dinamikus fejlődésben van, amely kihat a világturizmusra.

A világ országai, így az európai nemzetek különböző marketingstratégiát építenek fel, hogy minél több kínai utazó válassza a saját városaikat, mint úti célpontot. A nyugat európai államok mára már kedvelt desztinációi lettek a kínai kiutazó turizmusnak, de Kelet-Közép-Európába is egyre több a kínai látogató. Térségünkben is nagy verseny zajlik a legnagyobb vásárlóerőt jelentő kínai turisták megnyeréséért. Bár a Magyarországra érkező kínai utazók száma az elmúlt években dinamikusan növekvő tendenciát mutat, Csehország adataihoz képest elmaradás figyelhető meg hazánkban.

A tanulmány során különböző turisztikai ágazatok tekintetében vizsgálom meg, hogy a kínai célcsoportok hogyan érhetők el, továbbá az elemzések alapján javaslatot teszek Magyarország kínai piacon való megjelenésének marketingstratégiájára, különösen 10 évnyi kínai tartózkodásom alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: