Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 1. Dél- és Észak-Korea

Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 1. Dél- és Észak-Korea – Dr. Csoma Mózes Magyarország dél- és észak-koreai nagykövete.

Az Eurázsia Központ új előadássorozatot indít „Nagyköveti teaszalon Eurázsiában” címmel, melynek célja, hogy a magyar hallgatóság jobban megismerje az eurázsiai országokat, azok kapcsolatait Magyarországgal. Mindezekről a leghitelesebb és legszakmaibb forrásoktól, az adott országba akkreditált Nagyköveteinktől hallhatunk előadást.

A sorozat első vendége Dr. Csoma Mózes, Magyarország szöuli nagykövete lesz, akivel egy virtuális teázás keretében a dél-koreai gazdaságról, a koreai-magyar kapcsolatok alakulásáról, valamint Dél-Korea eurázsiai szerepéről fogunk beszélgetni.

Dr. Csoma Mózes a Koreai-félsziget történelmének és politikai viszonyainak egyik legnevesebb kutatója, 2013 és 2017 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Koreai Tanszékének vezetője volt, habilitált egyetemi docens. 2018 februárjától a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, 2018 szeptemberétől Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Dél-Koreában és Észak-Koreában.

A kedves érdeklődők a beszélgetést felvételről tudják utólag megnézni, de az Eurázsia Központ megadja a lehetőséget, hogy a Dr. Csoma Mózes Nagykövet úrral készülő exkluzív beszélgetés végén feltegyük az Ön kérdését is, melyeket az eurasiacenter@uni-corvinus.hu e-mail címre várunk 2021. március 14. vasárnap 12:00-ig.

Az adást 2021. március 16-án 10 órakor tesszük közzé Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/eurazsiakozpont, valamint honlapunkon: https://eurasiacenter.hu/.

Tartson velünk Ön is és teázzunk együtt Eurázsiában egy nagykövet társaságában!

Facebook esemény: https://fb.me/e/drQQY8fzh

Leave a Reply

%d