Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 2. Szingapúr

Nagyköveti teaszalon Eurázsiában 2. Szingapúr – Dr. Szerdahelyi István, Magyarország Szingapúri Nagykövete

Az Eurázsia Központ „Nagyköveti teaszalon Eurázsiában” című műsorának következő vendége Dr. Szerdahelyi István, Magyarország szingapúri nagykövete.

Szerdahelyi nagykövet úrral Horváth Levente, az Eurázsia Központ igazgatója beszélget virtuális teázás keretében a szingapúri gazdasági és pénzügyi fejlődésekről, a szingapúri-magyar kapcsolatok alakulásáról, valamint Szingapúr eurázsiai szerepéről.

Dr. Szerdahelyi István neves kutatója Kelet-Ázsia 19-20. századi történelmének, politika- és diplomácia történetének. A Japánban eltöltött hároméves posztgraduális képzését követően 1987-ben felkérést kapott, hogy az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékén oktassa a kelet-ázsiai 19-20. századi történelmet. 2006-ban az ELTE BTK Japán Tanszékének vezetője lett egyetemi docensként. Mindeközben diplomáciai szolgálatot is teljesített több alkalommal: 1990-94 Tokió, I.o. titkár; 1999-2003 Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Japánban, 2011-2016 Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Japánban; 2016-tól Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Szingapúrban.

A kedves érdeklődők a beszélgetést felvételről tudják utólag megnézni, de az Eurázsia Központ megadja a lehetőséget, hogy a Dr. Szerdahelyi István Nagykövet úrral készülő exkluzív beszélgetés végén feltegyük az Ön kérdését is, melyeket az eurasiacenter@uni-corvinus.hu e-mail címre várunk 2021. április 4. vasárnap 12:00-ig.

Az adást 2021. április 12-én 10 órakor tesszük közzé Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/eurazsiakozpont, valamint honlapunkon: https://eurasiacenter.hu/.

Facebook esemény: https://fb.me/e/8EYA7VNdx

Tartson velünk Ön is és teázzunk együtt Eurázsiában egy nagykövet társaságában!

Leave a Reply

%d bloggers like this: