Eurázsia Kerekasztal: Eurázsia hajnala

A BCE Eurázsia Központ szeretettel meghívja Önt a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Eurázsia Kerekasztal című rendezvényére, amelynek témája Eurázsia lesz.

Eurázsia Kerekasztal címe: Eurázsia hajnala

Előadók:

  • Csizmadia Norbert, PADME elnöke
  • Horváth Marcell, MNB ügyvezető igazgató, Eurázsia Fórum főszervezője
  • Szapáry György, MNB elnöki főtanácsadó

Időpont: 2021. április 30. (péntek) 17 óra
Helyszín: Zoom
Nyelv: magyar

A 2000-es évektől kezdve Eurázsia jelentősége megnövekedett, ezért egy eurázsiai korszak kialakulásáról beszélhetünk, melynek során a gazdasági, hatalom egyre inkább Kelet felé tolódik, miközben az Atlanti-óceán térsége elveszíti központi súlyát. Ahogy a jeles geopolitikai szakértő Parag Khanna vélekedett erről, a világ ázsiaivá válik. Ezzel párhuzamosan egy új többközpontú világrend van kialakulóban, ahol a konnektivitás és a komplexitás révén Európa és Ázsia egysége új értelmet nyer, a 21. század pedig Eurázsia évszázada lehet. Peter Frankopan, brit történész a kínai Övezet és Út kezdeményezést (BRI) vizsgálva már az eurázsiai szuperkontinens kialakulásáról ír. Bruno Maçães portugál politikus szerint egy új világtérkép létrejöttének vagyunk tanúi, melynek során az USA globális erejének gyengülésével párhuzamosan az ázsiai országok felemelkedése Keletre billenti az erőegyensúlyt, létrehozva a Lisszabontól Jakartáig terjedő új földrajzi entitást, Eurázsiát.

A kerekasztal vendégei Csizmadia Norbert, Horváth Marcell és Szapáry György az Eurázsia Központ igazgatójával, Horváth Leventével beszélgetnek Eurázsiáról. Többek között olyan témákat fognak érinteni, hogy mit értünk ma Eurázsia alatt, milyen szerepe van a 21. században, Amerika hogyan áll az Eurázsia koncepcióhoz és mi ihlette az Eurázsia Fórumot.

A rendezvény Zoom konferencia rendszerben kerül lebonyolításra.
A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött az
eurasiacenter@uni-corvinus.hu címen.

Facebook esemény: https://fb.me/e/GIA0Q4vI

Az eseményre mindenkit sok szeretettel várunk!

Leave a Reply

Discover more from Eurasia Center

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading