EURÁZSIA HAJNALA 2023-Konferenciafelhívás

Az Eurázsia Központ ötödik alkalommal hirdeti meg PhD, MA konferenciáját „Eurázsia hajnala” címmel, amelyre örömmel meghívja azokat a PhD, MA és BA hallgatókat, akiknek kutatási területe vagy érdeklődési köre kapcsolódik a konferencia témájához.

Az idei, ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Eurázsia Hajnala konferencia a Neumann 2023 emlékév keretein belül valósul meg.

A konferencia további szervezői:

  • Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet;
  • Magyar-Kínai Fiatalok Baráti Egyesülete.

Dátum: 2023. december 8.

Időpont: 10:00-15:00

Helyszín: Budapest, Infopark sétány 1I.

A konferencia nyelve: magyar és angol

Absztraktok beküldésének határideje: 2023. november 19.

Előadóként történő regisztráció egy a témában készített kibővített kivonat (300 és 500 szó között) fenti határidőre történő beküldésével lehetséges.

A kibővített kivonatokat ISBN-számmal ellátott kötetben a konferenciát követően kiadjuk.

A hatalmas eurázsiai kontinens gazdasági és politikai felemelkedése az elmúlt évtized egyik leginkább vitatott és kutatott témája a nemzetközi kapcsolatok, geopolitika és geoökonómia területén. Mint ahogy ez gyakran megtörténik ezekkel a fogalmakkal, az Eurázsia koncepciót komplexen és sokféleképpen értelmezik, és maga a kulcsfogalom is sokszor akár elmosódottá, homályossá válhat, ahogy azt a társadalomtudósok megpróbálják az új valóságot értelmezni. Ugyanakkor minden új periódus az intézményi, politikai és gazdasági keretek megújulásával is jár, amely az elképzelések, koncepciók és célok újradefiniálását is jelenti.

Az Eurázsia Központ várja a térség felemelkedésének

  1. gazdasági,
  2. politikai,
  3. technológiai,
  4. pénzügyi és infrastrukturális kérdéseit elemző előadásokat.

ELŐZETES PROGRAMTERVEZET

10:00-11:45 Plenáris ülés

A konferencia az Eurázsia Központ gondozásában megjelenő tudományos folyóirat, az Eurázsia Szemle III. évfolyamának plenáris ülésen való bemutatásával kezdődik, majd szekcióelőadással folytatódik.

11:45-12:30 Állófogadás

12:30-15:00 Szekció előadások

A konferencián való előadás tartására az alábbi címre várjuk a regisztrációkat és az absztraktokat: eurasiacenter@nje.hu

A konferenciafelhívás teljes egészében a “Letöltés” gombra kattintva érhető el:

Leave a Reply

%d bloggers like this: